Περι καθαριότητας

Με τον καιρό άρχισες να ξεχνάς.Με τις συνεχείς πλύσεις στο πάτωμα του μυαλού σου με αλκοόλ οι περισσότεροι λεκέδες του παρελθόντος εξαφανίστηκαν. Παρολα αυτά, όταν κάποια πλακάκια εχουν σπάσει, ένα σφουγγάρισμα όχι μόνο δεν αρκεί άλλα κανει τα ραγίσματα πιο ευδιάκριτα και την απουσία κομματιών ενοχλητική.

Όσο κι αν προσπαθήσεις να τα φανταστείς σαν μέρος ένος μεγαλύτερου ψηφιδωτού που καλύπτει και πατώματα άλλων, είναι τόσο άναρχα σπασμένα που όχι μόνο δεν βλέπεις σχέδιο αλλά σε κάνουν να αμφιβάλλεις και για την σταθερότητα όλου του οικοδομήματος.

Μετά αναρρωτιέσαι για τα χαμένα κομμάτια. Κι όμως το ξέρεις, βρίσκονται στα χέρια γυναικών που χόρεψαν στο πάτωμα σου όπως ξέρεις ότι αυτά δεν είναι μόνο άσχημες αναμνήσεις αλλά κομμάτια από τη ζωή σου.

Άλλες αφηρημένες σκόνταψαν σε ρωγμές που είχαν αφήσει προηγούμενες, άλλες δυναμικές, με γέλια και χτύπωντας το τακούνι τους επανηλλειμένα σαν μια γεώτρηση ορυκτού πόνου, αλλά στις περισσότερες τα έδωσες εσύ με τα χέρια σου. Μια ελάχιστη ανταπόδωση αφού άγαρμπος καθώς είσαι με το ξύλινο πόδι σου είχες ήδη αφήσει τα σημάδια σου,είχες πληγώσει πολλά παρκέ.

Βλέποντας το βομβαρδισμένο αυτο τοπίο απελπίζεσαι και διστάζεις να αποφασίσεις. Κόκκινη μοκέτα ή μποέμικη κουρελού; Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να καλύψεις αυτό το χάλι - τώρα που θέλεις ξανά να καλέσεις κάποια - όσο και αν το ανώμαλο ανάγλυφο θα προδίδει την κατάσταση απο κάτω.

Να χαίρεσαι καπετάνιε. Να χαίρεσαι που άνοιξες τις πόρτες της ύπαρξης σου και είδαν κάποιοι κάτι περισσότερο από τη σοβατισμένη πρόσοψη και τις λευκές κουρτίνες του σπιτιού σου. Να χαίρεσαι γιατί στοβιλίστηκαν στη ψυχή σου αιθέριες υπάρξεις και δεν τις ξέχασες. Να χαίρεσαι που μετά απο τόσες ζημιές έχεις ακόμα διάθεση να φιλοξενήσεις κάποια στο φτωχικό σου. Να χαίρεσαι γιατί ένα λείο,πεντακάθαρο πάτωμα φοβάται κανείς να το περπατήσει και νοιώθει άβολα με τα λερωμένα του παπούτσια. Να χαίρεσαι το πάτωμα σου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ομολογουμένως πολύ καλή η μεταφορά.
Όταν καθαρίζεις βλέπεις τις ρωγμές γιαυτό ή αποφασίζεις να περιορίσεις τις φασίνες ή να καρφώσεις μοκέτα από τοίχο σε τοίχο.

Κι ας μην ξέρω ακόμα ποιος είναι ο πειρατής!

μια αντανάκλαση είπε...

Να χαίρεσαι το πάτωμά σου, καπετάνιε και να φοβάσαι αυτές που ψάχνουν πεντακάθαρα πατώματα.

con la tabakiera bajomasxala είπε...

Γειά σου καπετάνιε και με γειά το πάτωμά σου. Σου εγγυώμαι οτι απο τη μεριά μου θα κάνω οτι περνά απο μεσα μου για να διατηρήσω αυτο το πάτωμα (που ναι δικό μου και δικό σου)καθαρό και δίχως ίχνη ξεραμένου καπνού. Δυστυχώς, έως τώρα που σου γράφω τούτες τις γραμμές η χωριτικότητά φτάνει ως το 10. Περιμένω το upgrade.

Με ένα και μοναδικό αντάλλαγμα. Εχεις καμιά καλή κυρία να με φιλοξενήσει κάτω απο τη μασχάλη της?

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Μου άρεσε πολύ.
Πρέπει να σφουγγαρίσω γιατί "θα έρθει"
Καλό μήνα να έχουμε

Πειρατής χωρις παντιέρα είπε...

dr uqbar ειμαστε πάτσι, ουτε εγω ξερω ποιος είσαι

αντανάκλαση να φοβάσαι αυτούς που έχουν πεντακάθαρα πατώματα γιατι δε καταλαβαίνουν τα δικά μας

ταμπακιερα σου ευχήθηκα στο χωρο σου. Εκεί θα έρθει και η κυρία

padrazo καλώς να τα δεχτείς

Ανώνυμος είπε...

ολα τα κομματια στο ψηφιδωτο της ζωης,χορευουν αταχτα μεχρι να βρουν τη θεση τους για λιγο ,μια στιγμη μαγικη που δεν διαρκει πολυ αλλα ειναι ικανη να φανερωσει το σχεδιο της..Μαλλον το χαιρεσαι για οσο διαρκει και εχεις την αισθηση οτι εισαι τυχερος που σου αποκαλυφθηκε..μην επαναπαυεσαι.. καποιος τιναξε το πλουμιστο χαλι και ολα τα κομματια ειναι και παλι στον αερα φλερταροντας μεχρι να ταιριαξουν δινοντας αλλη διασταση στην προηγουμενη εικονα