Όνειρα γλυκά


Ο τετράχρονος Μπούντια Σινγκ έτρεξε 65 χιλιόμετρα σε ένα τοπικό μαραθώνιο της Ινδίας. Όταν γεννήθηκε οι γονείς του, ήταν σχεδόν έτοιμοι να τον πουλήσουν για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο μικρός Σινγκ εξασφάλισε μόνος του το κόστος ανατροφής του. Μετά από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα δήλωσε πως προτίθεται να του προσφέρει τα απαραίτητα χρήματα για την επιβίωση του.

Ο οχτάχρονη Ναντ Αταλ προσέφερε σεξουαλική ικανοποίηση σε μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης έναντι τροφής. Μετά από τέσσερα χρόνια καταγγελιών ο Ο.Η.Ε. αποφάσισε τώρα να προχωρήσει σε έρευνες για το φιλανθρωπικό έργο διάφορων οργανώσεων στη Λιβερία. Εικάζεται πως ο αριθμός των ανήλικων κοριτσιών που έχουν υπάρξει θύματα παρόμοιων περιστατικών είναι πολύ μεγάλος.


Κοίταξε κουρασμένος το ρολόι του, εκλεισε την εφημερίδα και χασμουρήθηκε. Αύριο τον περίμενε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

5 σχόλια:

Rodia είπε...

Θυμήθηκα μια ιστορία που μου είχε διηγηθεί φίλος ναυτικός, δεύτερος καπετάνιος, από ταξίδι του στη Κολομβία πριν από καμιά 20αριά χρόνια.
Πα+τέρας συνόδεψε το 9χρονο κοριτσάκι του για να το διαθέσει στο πλήρωμα του πλοίου που βρισκόταν αρόδο στο λιμάνι αντί για κούτες τσιγάρων. Εγινε πλειστηριασμός μεταξύ κάποιων ενδιαφερομένων, ο λοστρόμος κόντευε να κερδίσει το λάφυρο, αλλά ο φίλος μου είχε περισσότερες κούτες κι έτσι πήρε το μικρό στη καμπίνα του. Φυσικά, δε διανοήθηκε να το αγγίξει, πατέρας δυο κοριτσιών και αυτός, και το κοριτσάκι με ευγνωμοσύνη περιποιήθηκε τη γκαρνταρόμπα του για όσο διάστημα έμεινε εκεί πέρα το καράβι. Οταν έφτανε η μέρα να αποπλεύσει, η μικρή νοικοκυρούλα παρακάλαγε κλαίγοντας να τη πάρει μαζί στην Ελλάδα.
Για πολλά χρόνια μου έλεγε ότι μετάνοιωσε που δεν είχε κάνει κάποια προσπάθεια υιοθεσίας ή κάτι άλλο για να γλιτώσει αυτό το παιδί από τη μοίρα του.
Τρομερή η βία προς τα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο κτηνος πρέπει να ειναι ο άλλος για να κάνει κάτι τετοιο σε ενα παιδί;
Πόσο;;;;

cyrus είπε...

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα ίδια έκαναν και οι κυανόκρανοι (κυρίως Βέλγοι και Ιταλοί) στη Ρουάντα.

Επανέρχεται, νομίζω, το πάντοτε επίκαιρο ερώτημα:

Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες, και ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;

Purple Overdose είπε...

Ούτε φύλακες υπάρχουν, ούτε σωτήρες. Όταν θα ξεκολλήσετε κάποιοι εκεί έξω απ την τιβί, ελάτε να μιλήσουμε για το τι μπορείτε να προσφέρετε και που να βοηθήσετε. Είμαι μέλος μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντής, χρόνια. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΠ’ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ! Ο καθείς μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι, ώστε να εκλείψουν παρόμοια φαινόμενα. Στην απέξω όλοι μάγκες είναι. Συγχώρεστε το ύφος μου. Απλά, βαρέθηκα την αναλγησία.

Charlie Alexandra είπε...

εγώ πάλι -κλασσικό λαϊκό στοιχείο- βαρέθηκα να βαριέμαι την αναλγησία και την ανακύκλωση θεμάτων. αφού δεν κάνουμε που δεν κάνουμε τίποτα, τι τα ψευτοσυζητάμε;