Καλή σου τύχη μικρέ

Ξέρω πως τα τελευταία οχτώ χρόνια δε σε έχω ζήσει καθόλου. Σε έβλεπα μόνο να μεγαλώνεις, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι.

Άκουγα τη φωνή σου να αλλάζει λίγο λίγο στο τηλέφωνο.

Ξέρω πως έχουμε πολλά να πούμε. Να γνωριστούμε κατ’ αρχάς. Να μαλώσουμε και να μεθύσουμε παρέα. Έχουμε ακόμα μια ολόκληρη ζωή εμπρός μας.

Καλή σου τύχη μικρέ, στο αυριανό σου ξεκίνημα. Καλή σου τύχη και μην ξεχνάς πως τα όνειρά σου κανείς δεν πρόκειται να στα πραγματοποιήσει παρά μονάχα εσύ.

Ίσα ίσα που θα τα δεις πολλές φορές τσαλαπατημένα, σχεδόν νεκρά. Σου εύχομαι να τα δεις τσαλαπατημένα, ξανά και ξανά, και να τα ξαναχτίσεις.

Από την αρχή.

Γιατί αυτό είναι δημιουργία.

Σου εύχομαι να ζήσεις μια ζωή ηρωική. Να βρεις συντρόφους, όχι ευτυχία.

Οι εξετάσεις πολύ μικρή σχέση έχουν με όλα αυτά. Όπως και κάθε είδους επινοημένης αξιοκρατίας. Αυτό θα το ανακαλύψεις μόνο σου αργότερα.

Καλή σου τύχη μικρέ. Ότι κι αν συμβεί σε αυτές τις εξετάσεις, αύριο ξεκινάς το πρώτο σου ταξίδι. Σου εύχομαι να σε πάει όσο μακριά επιθυμήσεις.

Υπάρχουν τριών λογιών άνθρωποι.

Αυτοί που είναι ζωντανοί,
αυτοί που είναι πεθαμένοι
κι αυτοί που ταξιδεύον.

Μη σταματήσεις να ταξιδεύεις.

Έχεις τη σκέψη μου, την αγάπη μου και την αγωνία μου στο πλευρό σου.

Ο αδερφός σου.

12 σχόλια:

Nemertes είπε...

Αν ο μικρός θελήσει συμβουλές για το πώς να αποτύχει 2 φορές στις πανελλήνιες και να γίνει επιτυχημένος άνθρωπος, δώστου το email μου. Έχω πολλά να του πω...

Purple Overdose είπε...

Καθαρή ψυχή. Και όλα θα έρθουν όπως θέλει. Πες του καλή δύναμη απ’ τον θείο Purple! Κι αν τα πάει καλά, το καλοκαίρι Αστυπάλαια όλοι μαζί για τεκίλες...

I.P.Potis είπε...

Σας ευχαριστώ όλους. Περπλ θα κατέβεις φέτος?

Purple Overdose είπε...

Φέτος λέω για Ανάφη...Όπως βλέπεις, προτιμώ τα εναλλακτικά νησιά...Ο μικρός πως πήγε εξετάσεις; Καλησπέρα...

Кроткая είπε...

αμα μοιάζει στον αδερφό του, μια χαρά θα ταξιδεψει... Καλή επιτυχία!

scalidi είπε...

Υπέροχο κείμενο. θα ήθελα να τα είχα πει αυτά στη δική μου αδερφή πριν από τρία χρόνια. δεν χρειάστηκε. φρόντισε μόνη της πέρασε στις Πανελλήνιες -κάτι που εγώ είχα φροντίσει επιμελώς να αποφύγω- και ήρθε να σπουδάσει ζώντας μαζί μου. Η αλήθεια είναι ότι μας πήρε περίπου τα τελευταία τρία περίπου χρόνια να γνωριστούμε από την αρχή. να καταλάβει ότι η "μεγάλη αδερφή" μπορεί να είναι και πολύ πιο μικρή από κείνη και να την έχει το ίδιο ανάγκη...

I.P.Potis είπε...

Καλησπέρα

περπλ μια χαρά τα πήγε.Διόλου απίθανο να ανταμώσουμε. Άντε καλο καλοκαίρι!

κροτ ευτυχώς είναι πολυ πιο δημιουργικός από τον αδερφό του.

σταυρούλα όπως και να το κάνουμε εμείς τα μεγάλα αδέρφια έχουμε τη μύγα.

Όσο αφορά τις πανελλαδικές, πιστεύω πως η ουσία βρίσκεται πολύ πολύ μακριά τους. Φαντάζομαι πως όλοι εμείς οι "σπουδαγμένοι" το έχουμε καταλάβει.

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

αν και με καθυστερηση. επρεπε να προλαβω όλους τους μαθητες, καλή επιτυχια στα υπόλοιπα . καλο κουραγιο και σε όσους ειναι δίπλα του κοντά η μακριά και καλά αποτελέσματα.

I.P.Potis είπε...

Σ' ευχαριστω padrazo

Ανώνυμος είπε...

δεν εχω διαβασει πιο γλυκο κειμενο. ελπιζω να νιωθεις μεσα σου μια πληροτητα γιατι με αισθηματα αυτα που εχεις και εκφραζεις, το αξιζεις!

I.P.Potis είπε...

Ανώνυμε σε ευχαριστώ, αλλά νομίζω πως έτσι νιώθει κάθε μεγάλος αδερφός για το μικρό του αδερφάκι.

Ανώνυμος είπε...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»