Ένα "λεπτό" θέμα

Η υπνοκλοπή είναι ένα κακούργημα που δυστυχώς δε διώκεται ποινικά. Εντάσσεται στη μεγαλύτερη κατηγορία αδικημάτων, αυτών της χρονοκλοπής, η οποία ασκείται λίγο πολυ σε όλους μας, κυρίως στον εργασιακό τομέα. Βέβαια, κάποιος θα διαφωνήσει αμέσως, στην περίπτωση της εργασίας έχουμε ενοικίαση χρόνου και όχι κλοπή του. Ο εργοδότης ενοικιάζει το χρόνο του εργαζομένου. Κάποιος που παίρνει 600 ευρώ το μήνα, νοικιάζει το χρόνο του 5,5 λεπτά το λεπτό. Αυτό βέβαια σημαίνει, πως για αυτόν που πέρνει τα 600 ευρώ, ένα σουβλάκι κοστίζει περίπου μισή ώρα (και πέντε λεπτά που θα χρειαστεί να το φάει). Αν αυτό δεν είναι κλοπή τότε τι είναι?
Ο πιο διάσημος χρονοκλέφτης και υπνοκλέφτης, βέβαια είναι η τηλεόραση, η οποία και τρέφεται από ένα άλλο κατασκεύασμα: τον ελεύθερο χρόνο. Ή πιο σωστά τον "αδέσμευτο" χρόνο, γιατί κάθε άλλο παρά ελεύθερος είναι. Για να είναι ελεύθερος πρέπει να είναι και αξιοποιησιμος - αυτό έχουμε αρχίσει και το ξεχνάμε. Το "έχω", δυο ωρίτσες ελεύθερες την Τρίτη, απέχει πολύ από την ελευθερία. Τι να τις κάνεις οι δυο ωρίτσες την Παρασκευή, τρεις την Τεταρτη και μιαμιση τη Δευτέρα, έτσι διάσπαρτες.
Έτσι πολλές φορές, αναζητώντας το χαμένο χρόνο, οδηγείσαι μόνος σου στην αυτο-υπνοκλοπή, η οποία είναι μια μορφή αυτοχειρίας.Ο χρόνος είναι χρήμα, ο ύπνος είναι κρίμα και πάει λέγοντας. Κάπου κάπου, όμως, ακούγεται από τα βάθη της ύπαρξης μια γενναία φωνή αντίστασης.

"Προλετάριοι όλου του κόσμου κοιμηθείτε!".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz